Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Τηλ: 2107610020

Κιν: 6909190071

0 Your Καλάθι

Οδηγός αγοράς συστήματος πωλήσεων POS

Παρασκευή, 24 Μαΐος 2019
από John Doe
Σύστήμα πωλήσεων POS

Σύστημα πωλήσεων POS


Ψάχνετε για:

Σύστημα Λιανικής Πώλησης

Ταμειακό Σύστημα

Έκδοση αποδείξεων μέσω υπολογιστή

Αποδείξης με οθόνη αφής

Σύστημα barcode

Όπως και να το πείτε, αυτό που χρειάζεστε είναι ένα

Σύστημα POS


Ιδιαίτερη προσοχή αφιερώνεται στην επιλογή λογισμικού POS (Για οδηγό αγοράς λογισμικού πατήστε ΕΔΩ) που το hardware συχνά παραβλέπεται. Ωστόσο, το hardware σας είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντική επιλογή, επειδή το λογισμικό σας δεν θα λειτουργεί χωρίς αυτό. Στην πραγματικότητα, το POS σας θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα της επιχείρησής σας.
Απλώς φανταστείτε πόσο δυσαρεστημένοι θα ήταν οι πελάτες σας αν έπρεπε να περιμένουν στη σειρά επειδή ο υπολογιστής σας κόλλησε. Ή ο εκτυπωτής απόδειξης μπλοκαρίστηκε , ή η οθόνη έσβησε και ο ταμείας δεν μπορεί να ολοκληρώσει τη συναλλαγή.
Κανείς δεν το θέλει αυτό. Ωστόσο, κάθε λιανοπωλητής θέλει να βελτιώσει την εμπειρία αγορών των πελατών του, ώστε να επανέρχονται ξανά και ξανά. Σωστά?

Όχι μόνο η αξιοπιστία των περιφερειακών του hardware σας θα βελτιώσει την ικανοποίηση των πελατών… αλλά και ο τύπος της τεχνολογίας που χρησιμοποιείτε μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Για να σας βοηθήσω να σκεφτείτε τις επιλογές hardware σας, συνέταξα μια λίστα με τα πιο δημοφιλή περιφερειακά POS και μια εξήγηση για το πώς μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Πριν αγοράσετε hardware ... βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατό με το λογισμικό POS! Πρέπει πάντα να γνωρίζετε για τις ελάχιστες απαιτήσεις του hardware. Και πρέπει πάντα να επιλέγετε το λογισμικό POS προτού αγοράσετε οποιοδήποτε hardware!
Ας ξεκινήσουμε ...
Τα πιο σημαντικά στοιχεία εξοπλισμού είναι ο υπολογιστής, ο εκτυπωτής απόδειξης / τιμολογίου και το barcode scanner. ΔΕΝ προτείνω να αγοράσετε τον φθηνότερο εξοπλισμό που μπορείτε να βρείτε. Χρειάζεστε αυτά τα στοιχεία για να λειτουργείτε αξιόπιστα, ώστε να μπορείτε να εξυπηρετείτε γρήγορα τους πελάτες σας. Για να μην αναφέρουμε, αυτά τα αντικείμενα παίρνουν τη μεγαλύτερη κατάχρηση! Θα πέφτουν, θα βρέχοντε και θα χτυπιούντε σχεδόν κάθε μέρα. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι επενδύετε σε ποιοτικά και επώνυμα προιόντα.

Σύστημα POS

Αν ψάχνετε για μέγιστη αξιοπιστία και σχεδιασμό εξοικονόμησης χώρου, τότε ένας υπολογιστής POS μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Οι υπολογιστές POS είναι ειδικά σχεδιασμένοι υπολογιστές που περιλαμβάνουν μια ποικιλία περιφερειακών POS κατασκευασμένα γύρω από τον υπολογιστή. Όλα τα εξαρτήματα έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν μαζί, με αποτέλεσμα έναν πολύ συμπαγή σχεδιασμό εξοικονόμησης χώρου.
Κάτω από την επιφάνεια, τα POS περιλαμβάνουν ανθεκτικά εξαρτήματα που έχουν κατασκευαστεί και δοκιμαστεί για τις απαιτητικές ανάγκες του περιβάλλοντος λιανικής. Ως αποτέλεσμα, συνήθως διαρκούν περισσότερο από έναν τυπικό υπολογιστή. Επιπλέον, τα POS σάς επιτρέπουν να ανοίξετε γρήγορα τη θήκη και να αναβαθμίσετε ή να επισκευάσετε εξαρτήματα χωρίς τη χρήση εργαλείων - διευκολύνοντας σχεδόν κάθε λιανοπωλητή να αναβαθμίσει εξαρτήματα ή να διορθώσει τον υπολογιστή.
Ένα άλλο ωραίο χαρακτηριστικό είναι η επιλογή να χρησιμοποιήσετε ένα ενσωματωμένο UPS (αδιάλειπτη παροχή ρεύματος). Το ενσωματωμένο UPS θα εξοικονομήσει πολύ χώρο διατηρώντας παράλληλα τον υπολογιστή σε λειτουργία και ρυθμίζοντας τις διακυμάνσεις ισχύος. Οι σταθμοί POS σας δίνουν επίσης τεράστια ευελιξία συμπεριλαμβάνοντας περισσότερες σειριακές και θύρες USB από έναν τυπικό υπολογιστή. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία νέων ή παλιών barcode scanner , εκτυπωτών και άλλων περιφερειακών POS.
Κατά την επιλογή ενός σταθμού εργασίας POS, είναι πολύ σημαντικό να λάβετε υπόψη την υπηρεσία, την υποστήριξη και τη μακροζωία της εταιρείας που κατασκευάζει το σταθμό εργασίας. Θα βασιστείτε σε αυτά για να στείλετε αναβαθμίσεις, ανταλλακτικά και θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το υλικό όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα. Για την προστασία της επένδυσής σας, προτείνω μια αξιόπιστη εταιρεία που θα βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό.
Θα έχετε επίσης μια ποικιλία επιλογών κατά την επιλογή ενός σταθμού εργασίας POS. Πολλές από τις επιλογές περιλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά, τις δυνατότητες για περιφερειακά , αδιάβροχα ή μη κ.α.

Eκτυπωτής

Όπως σίγουρα καταλάβατε,αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται για την εκτύπωση των αποδείξεων ή τιμολογίων των πελατών σας.
Μονόδρομος θεωρείται η αγορά ενός θερμικού εκτυπωτή.
Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτυπωτές λέιζερ ή μελανοταινίας στην εντατική λιανική πώληση διότι:
Θα είναι δύσκολο να τοποθετηθεί αυτή η πολύπλοκη τεχνολογία σε ένα μικρό κουτί 4x4x5 ίντσες, το οποίο είναι το συνηθισμένο μέγεθος του τυπικού εκτυπωτή POS.O χώρος σε έναν πάγκο ταμείου είναι πολύτιμος και πάντα λιγότερος από αυτόν που θα θέλαμε.
Ένα αρκετά απασχολημένο κατάστημα λιανικής ή βενζινάδικο, περνά περίπου 300 συναλλαγές την ημέρα, οπότε 300 αποδείξεις την ημέρα, που μεταφράζεται σε περίπου 63 σελίδες εκτυπώσεων μεγέθους επιστολών ανά ημέρα. Έτσι, ένα δοχείο μελάνης θα διαρκέσει 3,5 ημέρες! Και ένας γραφίτης λέιζερ θα διαρκούσε περίπου 31 ημέρες. Έτσι, η αγορά ενός γραφίτη κάθε μήνα ή ενός δοχείου μελάνης κάθε 3,5 ημέρες, είναι λίγο απαγορευτικό.
Με έναν εκτυπωτή μελανιού θα μουτζουρώνετε την απόδειξη κατά την παράδοση της στον πελάτη.
Ένας εκτυπωτής λέιζερ θα χρειαστεί μερικά δευτερόλεπτα χρόνου προθέρμανσης, πριν αρχίσει να εκτυπώνει κάθε απόδειξη.
Τώρα που πειστήκατε για την αγορά ενός θερμικού εκτυπωτή,συνιστώ να βρείτε έναν που σας επιτρέπει να αλλάζετε γρήγορα και εύκολα το χαρτί. Τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από το να αγωνίζεσαι να αντικαταστήσεις το ρολό όσο περιμένουν οι πελάτες σου. Οι περισσότεροι από τους νέους θερμικούς εκτυπωτές είναι αρκετά εύχρηστοι, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε πριν αγοράσετε.
Προτείνω επίσης να επιλέξετε επώνυμο, αξιόπιστο εκτυπωτή με καλή εγγύηση. Ο εκτυπωτής σας θα χρησιμοποιείται όλη την ημέρα και θα θέλετε να διαρκέσει μερικά χρόνια.
Ο προϋπολογισμός είναι πάντα ένα ζήτημα και το κόστος διαφέρει ανάλογα με την τεχνολογία, τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα του εκτυπωτή.

BarCode Scanner

Οι σαρωτές γραμμωτού κώδικα αυξάνουν την αποτελεσματικότητα διαβάζοντας πληροφορίες γραμμωτού κώδικα πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από ό, τι θα μπορούσατε να πληκτρολογήσετε τις ίδιες πληροφορίες χειροκίνητα. Τα BarCode Scanner είναι εξαιρετικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν ...
Εξοικονομήστε χρόνο και βελτιώστε την απόδοση. Εάν όλα τα εμπορεύματά σας είναι γραμμικά κωδικοποιημένα, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο για να εξυπηρετήσετε τους πελάτες πιο γρήγορα,σαρώνοντας γρήγορα γραμμικούς κωδικούς στο ταμείο αντί να πληκτρολογήσετε τους κωδικούς ή τις περιγραφές των ειδών σας.
Μειώστε τα σφάλματα αποθέματος. Η γραμμική κωδικοποίηση μειώνει τα λάθη κατά την παραλαβή αλλά και κατά την πώληση, ώστε το απόθεμά σας να παραμένει ακριβές.Το τυπικό ποσοστό σφάλματος για την εισαγωγή δεδομένων με πληκτρολόγηση είναι 1 σφάλμα ανά 300 χαρακτήρες. Τα BarCode Scanner μπορεί να είναι τόσο καλό όσο 1 σφάλμα σε 36 τρισεκατομμύρια χαρακτήρες.
Πριν προχωρήσετε σε αγορά ενός barcode scanner, απαντήστε στις εξής ερωτήσεις για να καταλήξετε στην πιό κατάλληλη για εσάς επιλογή.
Θα σκανάρατε είδη με "μη ομοιόμορφες" επιφάνειες ;
Χρειάζεστε σαρωτή που λειτουργεί κάτω από έντονο ηλιακό φως;
Πρέπει να σκανάρατε αντικείμενα σε μεγάλες αποστάσεις;
Θα σκανάρατε μικρούς, πυκνούς γραμμικούς κώδικες, όπως εκείνους που βρίσκονται στις ετικέτες κοσμήματος;
Θέλετε να σκανάρατε πολύ γρήγορα και να μη χάνετε πολύτιμα δευτερόλεπτα για την ευθυγράμμιση του λέιζερ του scanner με το barcode του είδους;
Θέλετε έναν ασύρματο σαρωτή, ώστε να μην περιορίζεστε από το καλώδιο;
Θέλετε να κρατάτε το barcode scanner ή θέλετε να είναι τοποθετημένο σε σταθερή θέση;
Όλες αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό σαρωτή, αλλά καλύτερα να μας καλέσετε για να ρωτήσετε τι σας προτείνουμε. Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να βρείτε έναν καλό προμηθευτή που μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό barcode scanner και να το διαμορφώσει για εσάς. (Μερικές φορές οι σαρωτές απαιτούν κάποιο προγραμματισμό για να λειτουργούν με το λογισμικό POS.)

Συρτάρι μετρητών

Ένα συρτάρι μετρητών είναι ένα βασικό στοιχείο που ανοίγει όταν ολοκληρώνετε μια πώληση - όπως κανει μια ταμειακή μηχανή. Μπορείτε να πάρετε συρτάρια μετρητών με κλειδαριά,με αποσπόμενα πλαστικά ένθετα για να διαχωρίσετε τα χαρτονομίσματα και τα κέρματά σας, θέση για τα δελτία πιστωτικών καρτών σας και πολλά άλλα.
Εδώ είναι οι κύριες επιλογές σας που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Μέγεθος
Όταν αναζητάτε ένα συρτάρι μετρητών, είναι πολύ σημαντικό να λάβετε υπόψη το μέγεθος του συρταριού μετρητών. Πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε το συρτάρι μετρητών στον πάγκο ή από κάτω. Εάν το συρτάρι βρίσκεται κάτω από τον πάγκο, πρέπει να ανοίξετε τρύπες για την καλωδίωση του συρταριού. Τότε θα πρέπει να μετρήσετε το χώρο του πάγκου σας ή το άνοιγμα από κάτω. Τα συρτάρια μετρητών διατίθενται σε διάφορα μεγέθη . Εάν αποφασίσετε να τοποθετήσετε το συρτάρι μετρητών στον πάγκο σας,καλό θα ήταν να είναι μεγάλο για να τοποθετήσετε τον εκτυπωτή, το πληκτρολόγιο και την οθόνη πάνω του.
Τύπος σύνδεσης
Μπορείτε να επιλέξετε δύο τύπους συνδέσεων - "σύνδεση εκτυπωτή " και "απευθείας σύνδεση". Το πρώτο απαιτεί εκτυπωτή απόδειξης με θύρα συρταριού μετρητών. Η θύρα μοιάζει με υποδοχή τηλεφώνου. Η θύρα στον εκτυπωτή στέλνει ένα ηλεκτρικό σήμα στο συρτάρι μετρητών που ανοίγει το συρτάρι. Τα συρτάρια "συνδεση εκτυπωτή" είναι πιο δημοφιλή επειδή είναι λιγότερο ακριβά.
Τα συρτάρια απευθείας σύνδεσης χρησιμοποιούν τη σειριακή θύρα ή τη θύρα COM ή usb θύρα στο πίσω μέρος ενός υπολογιστή για να ενεργοποιήσουν το συρτάρι. Αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως με τον μεγαλύτερο εκτυπωτή τιμολογίου λέιζερ ή dot matrix. Αυτά τα συρτάρια είναι γενικά πιο ακριβά.

Αριθμός δίσκων χαρτονομισμάτων και κερμάτων
Εάν το συρτάρι έχει μόνο 3 δίσκους νομισμάτων, θα ανακατεύετε τα χαρτονομίσματα ή τα κέρματα. Όσο πιο πολλές θέσεις, τόσο πιό οργανωμένα θα είναι και τα μετρητά σας.Μπορεί επίσης να θέλετε επιπλέον χώρο για ρολά νομίσματα και κουπόνια.

Κλειδαριές
Τα περισσότερα συρτάρια μετρητών έρχονται με κλειδαριές, αλλά όχι όλα. Θα πρέπει να πάρετε ένα συρτάρι με κλειδαριά, ώστε να μπορείτε να το ανοίξετε χωρίς ρεύμα και να το κλειδώσετε για τη νύχτα.
Υλικό
Μπορείτε να επιλέξετε λεπτό μέταλλο, βαρύ μέταλλο ή πλαστικό - Το βαρύ μέταλλο θα διαρκέσει προφανώς περισσότερο και θα είναι πιο δύσκολο για να το διαρρήξουν.
Κόστος και άλλες εκτιμήσεις
Η τιμή είναι πάντα σημαντική.Τα συρτάρια μετρητών κυμαίνονται γενικά από 35€ έως 130€. Η μεγαλύτερη ανησυχία σας θα είναι το μέγεθος και ο τύπος σύνδεσης του συρταριού μετρητών. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε από πολλές δυνατότητες. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την αξιοπιστία του συρταριού. Αναζητήστε πράγματα όπως συμπαγείς τροχούς , μηχανισμούς απελευθέρωσης ποιότητας και συμπαγή κατασκευή. Θυμηθείτε ότι το συρτάρι θα χτυπηθεί χιλιάδες φορές.

Οθόνη πελάτη

Μεγάλα καταστήματα λιανικής χρησιμοποιούν οθόνες πελατών για έναν καλό λόγο… Οι οθόνες βελτιώνουν την ικανοποίηση των πελατών.Ο λόγος;Δεν αισθάνονται άγχος αν χτυπήθηκε η σωστή τιμή ή όχι.
Ενσωματωμένη ή σε στύλο
Αυτό εξαρτάται από τη διάταξη του πάγκου σας. Μπορείτε να λάβετε μια "pole display" η οποία, όπως υποδηλώνει το όνομα, περιλαμβάνει στύλους , ώστε ο πελάτης να μπορεί να το δει. Όταν επιλέγετε μια pole display, λάβετε υπόψη το μήκος του στύλου. Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα για να μάθετε το βέλτιστο ύψος στον πάγκο σας.
Μέγεθος χαρακτήρων
Μπορείτε να επιλέξετε μεγέθη χαρακτήρων από 5 mm έως 12 mm. Οι μεγαλύτεροι χαρακτήρες είναι ευκολότεροι για ανάγνωση, αλλά δεν μπορείτε να εμφανίσετε τόσες πληροφορίες. Εξετάστε την απόσταση μεταξύ του πελάτη σας και της οθόνης. Επιπλέον, λάβετε υπόψη το μέγεθος της οθόνης και τον αριθμό των χαρακτήρων που πρέπει να εμφανίσετε.

Οθόνη
Οι περισσότερες οθόνες έχουν 2x20 οθόνες. Ωστόσο, μπορείτε να αποκτήσετε μεγαλύτερες οθόνες με 3 ή περισσότερες γραμμές. Οι οθόνες ποικίλλουν επίσης σε φωτεινότητα και τύπο οθόνης. Ορισμένοι χρησιμοποιούν φωτισμό φθορισμού και άλλοι χρησιμοποιούν LCD. Όταν αποφασίζετε για το μέγεθος της οθόνης σας, σκεφτείτε τα εμπορεύματα που θα εμφανίζονται. Πόσους χαρακτήρες θα χρειαστείτε; Θέλετε να εμφανίσετε επιπλέον μηνύματα στην οθόνη;

Τύπος σύνδεσης
Όπως τα περισσότερα περιφερειακά στοιχεία θα πρέπει να επιλέξετε έναν τύπο σύνδεσης. Οι επιλογές σας περιλαμβάνουν USB, σειριακό και παράλληλο.
Κόστος και άλλες εκτιμήσεις
Είναι δύσκολο να επιλέξετε μια οθόνη pole χωρίς να τη δείτε. Την επόμενη φορά που θα ψωνίσετε δώστε προσοχή στις οθόνες και αποφασίστε τι φαίνεται καλύτερο. Θα παρατηρήσετε άλλες επιλογές, όπως οθόνες διπλής όψης και ορισμένες που εμφανίζουν ακόμη και γραφικά.

Ζυγαριά

Τα καταστήματα λιανικής έχουν υιοθετήσει ευρέως ζυγαριες στις λειτουργίες λογισμικού POS. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικές ζυγαριές για να εισάγετε αυτόματα το βάρος ως ποσότητα πώλησης στο λογισμικό POS.
Οι ηλεκτρονικές ζυγαριές μπορούν να προσφέρουν προηγμένες δυνατότητες, όπως μεταβλητά είδη πχ κρέας, τυρί, ξηρους καρπούς, καφέ κτλ, αυτόματες τιμές , εκτύπωση ετικέτας barcode και άλλα.

Εκτυπωτής barcode / ετικέτας

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε barcode scanner, ίσως χρειαστεί να εκτυπώσετε τις δικές σας ετικέτες και να τις εφαρμόσετε σε κάδους, ράφια, βιβλιαράκια και εμπορεύματα .
Οι ετικέτες barcode μπορούν να εκτυπωθούν με τυπικούς εκτυπωτές dot matrix ή laser, αλλά τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν. Αυτοί οι εκτυπωτές δεν είναι η ιδανική επιλογή, επειδή οι σαρωτές απαιτούν ευκρινείς γραμμικούς κωδικούς με τουλάχιστον 300 dpi για να λειτουργούν αξιόπιστα. Οι εκτυπωτές λέιζερ απαιτούν επίσης φύλλα χαρτιού που καθιστούν δύσκολη την εκτύπωση μιας ή δύο ετικετών κάθε φορά. Επιπλέον, δεν μπορούν να παράγουν χημικές ή ανθεκτικές στο νερό ετικέτες που θα διαρκέσουν πολύ.
Γι 'αυτό οι περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν εκτυπωτές θερμικής ετικέτας. Είναι σχεδιασμένα να παράγουν ετικέτες υψηλής ποιότητας που διαρκούν πολύ. Σας επιτρέπουν επίσης να εκτυπώνετε μία ετικέτα κάθε φορά (αντί για ολόκληρο το φύλλο).
Κατά την επιλογή του εκτυπωτή σας, πρέπει να λάβετε υπόψη τη χρήση και το μέγεθος της ετικέτας. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να εκτυπώσετε 500 ετικέτες την ημέρα, τότε θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ένας βιομηχανικός εκτυπωτής. Εάν εκτυπώνετε μερικές εκατοντάδες ετικέτες την ημέρα, τότε ένας εκτυπωτής επιτραπέζιου επιπέδου εισόδου θα σας καλύψει.
Επιπλέον, ορισμένοι εκτυπωτές ετικετών χειρίζονται μόνο ετικέτες 2 "και άλλοι χειρίζονται ετικέτες 6". Εάν χρειάζεται μόνο να εκτυπώσετε ετικέτες 2 ”, τότε μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας έναν μικρότερο εκτυπωτή. Ωστόσο, εάν πρέπει να εκτυπώσετε μεγαλύτερες ετικέτες για πράγματα όπως voucher αποστολής , τότε ίσως χρειαστείτε μια ετικέτα 4 "ή μεγαλύτερη.