Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Τηλ: 2107610020

Κιν: 6909190071

0 Your Καλάθι

REFURBISHED PC

Κυριακή, 5 Ιανουάριος 2020
από Νείλος Μίγγας

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ LAPTOP – REFURBISHED LAPTOP

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ – REFURBISHED PC 

Ας υποθέσουμε ότι ψάχνετε να αγοράσετε ένα νέο φορητό υπολογιστή. Αυτός που έχει πάρει το μάτι σου είναι ένας Dell Latitude, αλλά δεν μπορείς να βρεις ένα νέο για λιγότερο από 1.000€, πράγμα που είναι εκτός του εύρους τιμών σου. Καθώς κυνηγάς online για καλύτερη τιμή, συναντάς αρκετές προσφορές για παλαιότερους μεταχειρισμένους Dell - μερικοί για μόλις 250€.
Αυτό ακούγεται σαν μια καταπληκτική ευκαιρία, αλλά διστάζετε. Υποψιάζεστε ότι κάποιος το δίνει φθηνά για να απαλλαγεί από αυτόν τον υπολογιστή, γιατί υπάρχει κάποιο ελλάτωμα με αυτόν. Ανησυχείτε ότι ο υπολογιστής δεν θα λειτουργήσει καθόλου ή θα χαλάσει μέσα σε μια εβδομάδα ή δύο, αφήνοντας την τσέπη σου με 250€ λιγότερα.
Ευτυχώς για σας, υπάρχει μια τρίτη επιλογή. Μπορείτε να αγοράσετε έναν ανακατασκευασμένο Dell από έναν αξιόπιστο ιστότοπο και να πάρετε έναν φορητό υπολογιστή σε νέα κατάσταση για περίπου 600€. Οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές μπορεί να είναι η καλύτερη λύση, με χαμηλότερες τιμές από κάποιο νέο εξοπλισμό και με χαμηλότερους κινδύνους από κάποιον μεραχειρισμένο.

Ανακατασκευασμένα έναντι Μεταχειρισμένων

Το "Ανακατασκευασμένο" δεν είναι συνώνυμη λέξη με το "χρησιμοποιημένο", αλλά οι δύο αυτοί όροι σχετίζονται. Μεταχειρισμένα αγαθά, επίσης γνωστά ως προ-ιδιοκτησιακά αγαθά, είναι προϊόντα που ένα άλλο πρόσωπο αγόρασε, χρησιμοποίησε και πώλησε.
Τα ανακατασκευασμένα προϊόντα, είναι προϊόντα τα οποία έχει αγοράσει ένα άτομο και στη συνέχεια, για κάποιο λόγο, αποφάσισαν να επιστρέψουν. Στη συνέχεια, ελέγχεται από τον έμπορο ή τον κατασκευαστή για τη λειτουργικότητά του, γίνονται μικρές προσαρμογές ή διορθώσεις π.χ. να δοθεί νέα συσκευασία ή να τοποθετηθεί νέα μπαταρία στο προϊόν και μεταπωλούνται συνοδευόμενα από εγγύηση.

Οπότε, όλα τα ανακατασκευασμένα είναι μεταχειρισμένα - αλλά όλα τα μεταχειρισμένα δεν είναι ανακατασκευασμένα.

Όταν ένα αντικείμενο επιστρέφεται δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ήταν ελαττωματικό . Μερικές φορές οι άνθρωποι επιστρέφουν τα προϊόντα επειδή η συσκευασία έχει υποστεί ζημιά ή λόγω ελαφρών κηλίδων που επηρεάζουν μόνο την εμφάνιση του προϊόντος. Σε άλλες περιπτώσεις, έχουν απλώς "τύψεις αγοράς", που σημαίνει ότι αλλάζουν γνώμη για ένα προϊόν μετά την αγορά του. Σε περιπτώσεις όπως αυτές, η αγορά ανακατασκευασμένου μπορεί να σας δώσει ένα προϊόν που δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου για μια συμφέρουσα τιμή.
Σε άλλες περιπτώσεις,κάποια ανακατασκευασμένα προϊόντα έχουν επιστραφεί λόγω δυσλειτουργιών – κάποιες φορές μικρών, κάποιες φορές σημαντικών. Όταν αγοράζετε ένα ανακατασκευασμένο προιόν, δεν υπάρχει τρόπος να βρείτε ποιά ήταν η δυσλειτουργία του πριν επιστραφεί. Δεν έχει σημασία όμως, επειδή όλα τα προβλήματα με το επιστρεφόμενο προιόν θα πρέπει να διορθωθούν πριν από τη μεταπώληση.

 

Τα είδη που αναφέρονται ως "ανακατασκευασμένα" έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με αυτά που πωλούνται ως "χρησιμοποιημένα" ή "μεταχειρισμένα":

Κατάσταση σαν καινούρια. Οι μεταπωλητές ανακατασκευασμένων  επιδιορθώνουν τα πάντα που έχουν υποστεί ζημιά, κατόπιν δοκιμάζονται ώστε να βεβαιωθούν ότι λειτουργούν σωστά. Επίσης καθαρίζουν και, σε πολλές περιπτώσεις, αντικαθιστούν φθαρμένα εξωτερικά μέρη, π.χ. τα κουμπιά. Αυτό σημαίνει ότι όταν αγοράζετε ένα ανακαινισμένο προϊόν, θα πρέπει να τρέχει σαν καινούργιο.

Εγγυήσεις. Πολλά ανακατασκευασμένα προϊόντα έρχονται με εγγύηση, αν και η διάρκεια της εγγύησης εξαρτάται από το ποιος έκανε την ανακατασκευή. Εάν ο αρχικός κατασκευαστής καθορίσει και μεταπωλήσει ένα προϊόν, η εγγύηση είναι πιθανό να είναι τουλάχιστον ένα ολόκληρο έτος. Τα προϊόντα που ανακατασκευάζονται από ένα κατάστημα, από την άλλη πλευρά, έχουν μικρότερες εγγυήσεις 30 έως 90 ημερών.

Υποστήριξη. Σε πολλές περιπτώσεις, η αγορά ενός ανακαινισμένου προϊόντος από τον αρχικό κατασκευαστή σας δίνει πρόσβαση στην ίδια τεχνολογική υποστήριξη που θα έχετε με ένα νέο προϊόν. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε προβλήματα με το νέο σας εξοπλισμό, μπορείτε να καλέσετε τον κατασκευαστή για βοήθεια. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία είναι συχνά διαθέσιμη μόνο για τρέχοντα μοντέλα. Εάν αγοράζετε ένα προϊόν που έχει διακοπεί , δεν πρέπει να υπολογίζετε στη λήψη υποστήριξης από τον κατασκευαστή εκτός εάν το όφελος αυτό αναφέρεται ρητά στην καταχώριση πώλησης. 

Ανακατασκευασμένο έναντι καινούριου

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της αγοράς ανακατασκευασμένων ηλεκτρονικών και όχι νέων είναι η τιμή. Σύμφωνα με τις Ψηφιακές Τάσεις, μπορείτε να αγοράσετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος ανακατασκευασμένου ηλεκτρονικού αντικειμένου - συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, των φορητών υπολογιστών, των tablet - σε τιμές έως 50% λιγότερο από ένα καινούριο προιόν.
Η αγορά ανακατασκευασμένων προϊόντων μπορεί να σας επιτρέψει να αποκτήσετε παλαιότερα μοντέλα που δεν πωλούνται πλέον στα καταστήματα. Για παράδειγμα, όλοι οι καινούριοι υπολογιστές έχουν τα windows 10 και εσείς στην επιχείρηση σας, έχετε αγορασμένο έναν ακριβό εκτυπωτή ο οποίος δεν έχει drivers για windows 10.Ένας refurbished υπολογιστής 3τίας θα έχει windows 7, οπότε θεωρητικά , είναι η καλυτερη λύση.
Από την άλλη πλευρά, οι παλαιότερες εκδόσεις δεν είναι πάντα καλύτερες. Για παράδειγμα, αν έχετε αγοράσει έναν νέο υπολογιστή , θα έρθει πιθανότατα με το λειτουργικό σύστημα Windows 10. Ωστόσο, εάν αγοράσατε ανακαινισμένο, θα μπορούσατε να καταλήξετε με την ευρέως διαδεδομένη προηγούμενη έκδοση, τα Windows 8. Ενώ θα μπορούσατε να κάνετε αναβάθμιση στα Windows 10 θα προσθέσετε μία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για την αναβάθμιση αυτή.
Ένα άλλο πρόβλημα με την αγορά ανακατασκευασμένων ηλεκτρονικών είναι ότι ορισμένοι  μεταπωλητές δεν είναι τόσο σχολαστικοί όσο άλλοι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Αν διαπιστώσετε κάποιο πρόβλημα μετά τη λήξη της εγγύησης των 30 ημερών, ενδέχεται να έχετε πρόβλημα να επιστρέψετε το προιόν. Oρισμένα καταστήματα δεν δέχονται επιστροφές ανακατασκευασμένων προϊόντων καθόλου, ενώ άλλα επιτρέπουν μόνο επιστροφές εντός 30 ημερών από την αγορά.

Έξυπνη Αγορά 

Η αγορά ανακατασκευασμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορεί να είναι ένας τρόπος για να βρείτε αξιόπιστα προϊόντα σε τιμές ευκαιρίας - αλλά μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος να το μετανοιώσετε εάν δεν είστε προσεκτικοί. Σίγουρα αξίζει να αναζητήσετε προσφορές για ανακατασκευασμένα προϊόντα, αλλά αξίζει επίσης να λάβετε μερικά μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Αυτά περιλαμβάνουν την αγορά από αξιόπιστους ιστότοπους, την επιλογή προϊόντων που αξίζουν τα χρήματα τους και την ανάγνωση των όρων πριν κάνετε κλικ στο κουμπί αγοράς.

Η INTERPOF ΔΙΝΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ 2 ΕΤΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ REFURBISHED PC - LAPTOP KAI ΟΘΟΝΕΣ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ ΕΔΩ

REFURBISHED PC