Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Τηλ: 2107610020

Κιν: 6909190071

0 Your Καλάθι

ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΕ TAXISNET

Σάββατο, 24 Νοέμβριος 2018
από John Doe

ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΜΕ TAXISNET 2020

Το taxisnet θα μετρά τις αποδείξεις των ταμειακών μηχανών από το 2020

Οριστική είναι η απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, για την υποχρεωτική σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το taxisnet, εντός του 2020, παράλληλα με την υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών τιμολογίων και των ηλεκτρονικών βιβλίων.

Τα μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και αλλάξουν δραματικά τις συναλλαγές των επαγγελματιών με την Εφορία.
Με την ολοκλήρωση του εγχειρήματος κάθε απόδειξη που θα εκδίδει ο επαγγελματίας θα καταγράφεται αυτομάτως στη «μερίδα» του στο taxisnet και θα ενημερώνονται τα «ηλεκτρονικά βιβλία» του.

Αυτό σημαίνει, ότι στην καθολική εφαρμογή του συστήματος, το υπουργείο Οικονομικών θα είναι σε θέση να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τον ΦΠΑ που θα βεβαιώσει και θα εισπράξει ανά μήνα ή ανά τρίμηνο, όπως επίσης και θα υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τον προσδοκώμενο φόρο εισοδήματος.

Το εγχείρημα όμως θα ολοκληρωθεί, παράλληλα με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων, καθώς ούτως ή άλλως, οι επαγγελματικοί χώροι θα αποκτήσουν online σύνδεση με το taxisnet.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με την παλαιότητα των ταμειακών μηχανών, οι οποίες δεν υποστηρίζουν τη σύνδεση με το taxisnet.

Εκτιμάται ότι 160.000 ταμειακές είναι παλαιάς τεχνολογίας και οι επαγγελματίες που τις έχουν θα υποχρεωθούν να τις αντικαταστήσουν, με σύγχρονες ή με άλλους φορολογικούς μηχανισμούς.